Innovation

ЈА ИЗБРАВМЕ НАЈИНОВАТИВНАТА ИДЕЈА ЗА ОБУКА!

InnovationВо периодот од 25 март до 27 април имавте можност директно да ги споделувате вашите иновативни идеи за обука во рамките на изборот за најиновативна идеја за обука, Мисли иновативно, сподели идеја за обука.  Во едукацијата секогаш се потребни иновации и идеи од оние за кои е наменета и затоа решивме да ја поттикнеме вашата иновативност и ви овозможивме да го дадете својот придонес. Добивме голем број на идеи и особено ни е драго што максимално ја искористивте дадената можност  и активно се вклучивте во осмислувањето и креирањето на својот развој.

Најиновативната идеја за обука која ја избравме е следнава: Критичко размислување.
Идејата е на Елена Здравеска, студент од трета година на институтот за социјална работа и социјална политика. На Елена ѝ врачивме признание за иновативност.

Оваа идеја за обука наскоро ќе стане дел од нашата понуда на обуки и ќе биде достапна за сите оние кои сакаат да го развиваат своето критичко размислување.

Процесот на учење го движи вашата љубопитност, нашата експертиза и знаење, а клучна е заедничката соработка која што ја остваривме. Соработката е таа што ќе ни овозможи и понатаму да одговараме на предизвиците со кои се соочувате. Ви благодариме на сите на придонесот во изборот!

IMG_1308

Триаголник на саемот за образование и кариера

Центар за неформално образование Триаголник, учествуваше на саемот за образование и кариера кој се одржа во периодот од 10ти април до 12ти април.

На овој саем ги презентиравме услугите кои ги нудиме за бизнис секторот, граѓанските организации и институции, но воедно и обуките за индивидуи. Оние кои се заинтересирани за надградување на своите лични вештини, ги изненадивме со саемска понуда, попуст од 50% на двете обуки: Комуникациски и презентациски вештини и Асертивност и градење на самодоверба.

Средбата со посетителите на саемот придонесе да воспоставиме директен контакт со потенцијалните корисници на нашите услуги и  овозможи тие да се информираат за услугите кои ние ги нудиме и воедно да ги изнесат своите потреби, во однос на нивниот понатамошен личен и професионален развој.

Значаен беше контактот со странските универзитети кои беа излагачи на овој саем и за кои беше навистина интересен нашиот начин на работа, особено нашата процесна ориентираност кон развивањето и зајакнувањето на капацитетите како на индивидуите така и на бизнис секторот, организациите и институциите.

Освен можноста да се пријават на некоја од обуките, оние кои го посетија нашиот штанд имаа можност да ги споделат своите иновативни идеи за обука и да учествуваат во изборот на најиновативна обука кој е сеуште во тек.